Yhteistyökumppanit

Ei kukaan yksin ole kyllin viisas. Kaikki me tarvitsemme kulkijoita rinnallemme.

annikahavaste

Ammennan tietoa vatsan ja suoliston hyvinvointiin muun muassa funktionaalisen lääketieteen opeilla toimivalta ravintovalmentaja Annika Havasteelta. Annika toimii ruokakurssieni yhteistyökumppanina ja ehtymättömänä tietolähteenäni. Kokemuksesta voin sanoa, että Annikan opit todella toimivat; kun hoidat suolistoasi, se alkaa hoitaa sinua. Ja sama ravinto, joka hellii herkkää vatsaa, pitää myös vyötärön hoikkana ja aivot terveenä. Annikan ohjeilla voit unohtaa kaikki dieetit ja ankeat ajatukset ruokarajoituksista ja hoitaa suolistosi pysyvästi kuntoon. Tutustu myös Annikan tietokirjaan: Virtaa ravinnosta – Miten löydät kehon ja mielen tasapainon sinulle sopivalla ruokavaliolla (Basam Books 2015).

Tue suoliston hyvinvointia lempeällä liikunnalla

fasciatraining

Ärtyvän suolen ongelmat näkyvät usein pömppövatsana. Suoliston ärsytys aiheuttaa turvotusta koko alavatsan alueelle. Suolistoa ja sisäelimiä kannattelee vatsaontelossa sidekudokset, jotka kiristyvät suolistoärsytyksen aiheuttaman kivun ja lihasjännityksen myötä. Dynaamiset liikesarjat hoitavat turvonnutta vatsaa. Ne rentouttavat vatsan alueen lihaksia, laukaisevat kireitä sidekudoksia ja parantavat suolen peristaltiikkaa eli supisteluliikettä. Lempeä liikkuvuusharjoittelu vähentää koko kehon kiristyksiä ja laskee stressitasoa. Ja mitä vähemmän stressiä, sitä paremmin herkkä vatsakin voi! Tutustu fysioterapeutti Anne Purasen ja fysioterapeutti Viivi Kettukankaan kehittämään FasciaMethodiin. Jos kärsit erilaisista kiputiloista, suosittelen lukemaan Raakel Lignellin ja Anne Purasen kirjoittaman teoksen: Raxun mukana – Kivusta tasapainoon (Docendo 2017). Kirjassa on rautaisa annos tietoa, hyviä harjoitteita ja arkivinkkejä, joilla voit hoitaa kehoasi.

Herkän vatsan hoitamisessa on hyvä kiinnittää huomiota ravinnon laatuun. Saan uusien reseptien kehittämiseen tuotetukea seuraavilta yhteistyökumppaneilta:


puhdistamo logo

Puhdistamo on suomalainen superfood-brändi, jonka huippulaadukkaisiin tuotteisiin voit luottaa. Yrityksen laatulupauksiin kuuluu se, että asiakas voi varmistaa oman tuotteensa eräkohtaiset tiedot. Puhdistamon valikoimista löydät laadukkaat ravintolisät, ruoansulatusentsyymit, viherjauheet, hyvin sulavat proteiinit ja paljon muuta. Blogini lukijana saat Puhdistamon verkkokaupasta -15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista, kun käytät alennuskoodia: fodmap  

 

keskisenmyllyn logo

Keskisen mylly on valmistanut kotimaisia, luontaisesti gluteenittomia ja pehmeän makuisia tattarituotteita jo vuodesta 1995. Valikoimasta löytyvät tattarijauhot tuovat ryhtiä ja makua niin makeisiin kuin suolaisiin leivonnaisiin. Astetta karkeampi tattarirouhe sopii leipätaikinoihin, puuroihin ja esimerkiksi vuokien jauhottamiseen. Tattarihiutaleista voi valmistaa maistuvan puuron, joka soveltuu myös pehmoisten leipien pohjaksi. Kokonainen tattarisuurimo on suosikkini idätettynä. Myös tattarimakaroni on maistuva raaka-aine gluteenittomaan keittiöön.

marjatila raitaniemen logo

Marjatila Raitaniemi on keski-suomalainen perheyritys, joka tuottaa luomulaatuisia marjoja ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Tavaramerkin alta löydät hellävaraisesti pastöroidut makeuttamattomat täysmehut ja ihanat marjajauheet, jotka maustavat niin leipätaikinat, salaatinkastikkeet kuin marinaditkin.

ruohonjuuri

Ekokaupan laajasta valikoimasta löydät hyvän elämän eväät. Nappaa myymälästä ostoskoriisi Herkän vatsan kokkikoulu -ruokakirja tai tilaa kirja yhdessä suosikkituotteidesi kanssa Ruohonjuuren verkkokaupasta