HerkänVatsanKokkikoulu_final_musta_lapinakyva_500

Tavoitteena hyvä olo ja terve vatsa

Turvottaako? Närästääkö? Kärsitkö ilmavaivoista tai ummetuksesta? Onko vatsasi usein kipeä iltaisin etkä tiedä, mistä vaivat johtuvat?

Pauliina_lapinakyva

Yhteistyökumppanit

Ei kukaan yksin ole kyllin viisas. Kaikki me tarvitsemme kulkijoita rinnallemme.

 

annikahavaste

Tarvitsetko henkilökohtaista hoito-ohjelmaa tai ruokavaliota suolisto-ongelmien kuriin laittamiseksi? Ota yhteyttä FLT Ravintovalmentaja Annika Havasteeseen. Voin lämpimästi suositella ja omasta kokemuksestani sanoa, että Annikan opit todella toimivat. Tutustu myös Annikan upeisiin tietokirjoihin: Virtaa ravinnosta – Miten löydät kehon ja mielen tasapainon sinulle sopivalla ruokavaliolla (Basam Books 2015) ja Suolistoa hoitamalla superaivot – Viisi askelta parempaan työtehoon ja palautumiseen (Viisas Elämä 2019).

 

 

 

 

 

 

Tue suoliston hyvinvointia lempeällä liikunnalla

 

fasciatraining

Ärtyvän suolen ongelmat näkyvät usein pömppövatsana. Suoliston ärsytys aiheuttaa turvotusta koko alavatsan alueelle. Suolistoa ja sisäelimiä kannattelee vatsaontelossa sidekudokset, jotka kiristyvät suolistoärsytyksen aiheuttaman kivun ja lihasjännityksen myötä. Dynaamiset liikesarjat hoitavat turvonnutta vatsaa. Ne rentouttavat vatsan alueen lihaksia, laukaisevat kireitä sidekudoksia ja parantavat suolen peristaltiikkaa eli supisteluliikettä. Lempeä liikkuvuusharjoittelu vähentää koko kehon kiristyksiä ja laskee stressitasoa. Ja mitä vähemmän stressiä, sitä paremmin herkkä vatsakin voi! Fysioterapeutti Anne Puranen ja fysioterapeutti Viivi Kettukangas ovat kehittäneet FODMAP-verkkokurssilleni pömppövatsavalmennuksen, jonka lempeät ja kehon kiristyksiä vähentävät jumppaohjeet nojaavat FasciaMethodiin.   

 

 

 

Herkän vatsan hoitamisessa on hyvä kiinnittää huomiota ravinnon laatuun. Saan uusien reseptien kehittämiseen tuotetukea seuraavilta yhteistyökumppaneilta:

 

puhdistamo logo

Puhdistamo on suomalainen superfood-brändi, jonka huippulaadukkaisiin tuotteisiin voit luottaa. Yrityksen laatulupauksiin kuuluu se, että asiakas voi varmistaa oman tuotteensa eräkohtaiset tiedot. Puhdistamon valikoimista löydät laadukkaat ravintolisät, ruoansulatusentsyymit, viherjauheet, hyvin sulavat proteiinit ja paljon muuta. Blogini lukijana saat Puhdistamon verkkokaupasta -15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista, kun käytät alennuskoodia: fodmap  

 

 

keskisenmyllyn logo

Keskisen mylly on valmistanut kotimaisia, luontaisesti gluteenittomia ja pehmeän makuisia tattarituotteita jo vuodesta 1995. Valikoimasta löytyvät tattarijauhot tuovat ryhtiä ja makua niin makeisiin kuin suolaisiin leivonnaisiin. Astetta karkeampi tattarirouhe sopii leipätaikinoihin, puuroihin ja esimerkiksi vuokien jauhottamiseen. Tattarihiutaleista voi valmistaa maistuvan puuron, joka soveltuu myös pehmoisten leipien pohjaksi. Kokonainen tattarisuurimo on suosikkini idätettynä. Myös tattarimakaroni on maistuva raaka-aine gluteenittomaan keittiöön.

 

marjatila raitaniemen logo

Marjatila Raitaniemi on keski-suomalainen perheyritys, joka tuottaa luomulaatuisia marjoja ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Tavaramerkin alta löydät hellävaraisesti pastöroidut makeuttamattomat täysmehut ja ihanat marjajauheet, jotka maustavat niin leipätaikinat, salaatinkastikkeet kuin marinaditkin.

 

ruohonjuuri

Ekokaupan laajasta valikoimasta löydät hyvän elämän eväät. Nappaa myymälästä ostoskoriisi Herkän vatsan kokkikoulu -ruokakirjat tai tilaa kirjat yhdessä suosikkituotteidesi kanssa Ruohonjuuren verkkokaupasta 

FACEBOOKISSA

Tilaa ilmainen uutiskirje ja pysy ajan tasalla!

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram