HerkänVatsanKokkikoulu_final_musta_lapinakyva_500

Tavoitteena hyvä olo ja terve vatsa

Turvottaako? Närästääkö? Kärsitkö ilmavaivoista tai ummetuksesta? Onko vatsasi usein kipeä iltaisin etkä tiedä, mistä vaivat johtuvat?

Pauliina_lapinakyva

vadelma-suklaakakku

Hyvää ystävänpäivää! Hemmottele itseäsi ja rakkaitasi tällä gluteenittomalla ja herkälle vatsalle sopivalla vadelma-suklaakakulla. Kakku kätkee sisäänsä paahdettua bataattia, joka tekee tästä herkusta paitsi kevyen myös terveyttä tukevan. Kypsennetty ja jäähdytetty bataatti sisältää runsaasti resistenttiä tärkkelystä, joka on hyvien suolistopöpöjen mieleen.

Ystävänpäivällä on pitkät perinteet ja sen juuret ulottuvat aina antiikin Roomaan saakka. Meillä Suomessa ystävänpäivästä tuli kalenteripäivä vasta reilut 30 vuotta sitten ja sen ympärille on rakennettu monenlaista humua aina postikorteista suklaarasioihin ja pieniin yllätyksiin.

Kiva ajatus. Jos ei muulloin ehdi huomioimaan ystäviään ja rakkaitaan, niin kerran vuodessa ainakin.

Minun täytyy tunnustaa, että en kyllä ehdi pitämään kiireisessä yrittäjän arjessa niin paljon yhteyttä ystäviini kuin haluaisin. Se on harmillista.

Nuorenahan se olisi ollut ihan katastrofi. Jos et koko ajan pitänyt ystävyyssuhteita jollain tavalla yllä ja ollut menossa mukana, niin kohta niitä suhteita ei enää ollut eikä kukaan pyytänyt sinua mihinkään.

Näin iän myötä rinnalle ovat onneksi jääneet vain sellaiset ystävät, joilta ei tarvitse pyytää anteeksi sitä, jos ei vähään aikaan nähdä tai kuulla. Sitten, kun kuullaan, niin jatketaan siitä, mihin viimeksi jäätiin. Sellaisia ovat oikeat ystävät ♥

vadelma suklaakakku8

Tärkeää on osata olla ystävä myös itselleen, mikä ei olekaan aina ihan helppoa. Kuka tunnustaa laiminlyöneensä itseään?

Minä!

Panostin elämäni ensimmäiset 37 vuotta sellaisiin asioihin ja arvoihin, jotka eivät tukeneet hyvinvointiani laisinkaan. Olin stressaantunut, tein hulluna töitä, roudasin pieniä lapsiani pinna kireänä päiväkotiin ja ihmettelin, kun tukka lähti päästä ja hormonitoiminta oli aivan sekaisin.

Kun suolisto-ongelmat pahenivat, jouduin pysähtymään ja pohtimaan uudelleen, mitä olen valmis tekemään terveyteni eteen. Otin ykköstavoitteeksi sen, että pääsen eroon vatsavaivoistani pysyvästi.

Suoliston hoitaminen vaikutti minuun myös niin, että opin rakastamaan ja arvostamaan itseäni ja karsimaan elämäntavoistani ja ruokavaliostani sellaisia asioita, jotka eivät lisänneet hyvinvointiani.

Kiinnostus ymmärtää suoliston oireiluun vaikuttavia mekanismeja, maksan toimintaa, hormonien uskomattomia vaikutuksia, ravintofysiologiaa ja urheiluravitsemusta ajoi minut uudelleen koulun penkille.

Viimeisten vuosien ajan olen opiskellut ravitsemustiedettä ja funktionaalista ravitsemusta, jotka täydentävät hyvin toisiaan. Muiden auttamisesta on tullut päätyöni. Kiinnostavien projektien, uusien juttujen kehittämisen ja jatkuvan sometuksen keskellä joudun välillä kuitenkin muistuttamaan itseäni siitä, että pidän kiinni kaikista tärkeimmästä: omasta kehostani ja jaksamisestani.

On myös tiedostettava, että positiiviselta tuntuva tekeminenkin on stressitekijä elimistölle. Ja kokemuksesta tiedän, mitä elimistölle tapahtuu, jos stressi kroonistuu: kukaan meistä ei selviä siitä sairastumatta.

vadelma suklaakakku5

Nyt viimeiset kuukaudet olen työstänyt uutta verkkokurssia, joka tarjoaa työkalut pysyvään painonhallintaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tätä kurssia on toivottu todella paljon, sillä moni terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostunut on huomannut sen, että terveellinen ruokavaliokin voi olla painonhallinnan kannalta epätasapainoinen, eikä liikuntakaan takaa pysyvää painonhallintaa, vaikka sillä runsaasti terveysvaikutuksia onkin.

Rakas keho! -verkkokurssi on suunnattu sinulle, jolle muutoksen tekeminen on itsessään tärkeä. Kurssilla perehdytään muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • Miten liikakilot vaikuttavat herkkään suolistoon – ja sama toisinpäin. Huonokuntoinen suolisto, ylipaino, insuliiniresistenssi, huonot rasva-arvot ja kehossa piilevä hiljainen tulehdus kytkeytyvät kaikki metaboliseen oireyhtymään ja vaikuttavat toinen toisiinsa. Jos lähdet muuttamaan yhtä osa-aluetta, sillä on vaikutusta muihin osasiin.
  • Miten rakennat suolistoystävällisen ruokavalion, joka tukee pysyvää painonhallintaa.
  • Miten saat ylimääräiset kilot karisemaan ja vältät säästöliekin.
  • Mikä aiheuttaa sokerikoukun ja miten pääset siitä eroon.
  • Mikä rooli aivoilla ja suolistomikrobeilla on siihen, miten helppoa tai vaikeaa on ylläpitää normaalipainoa eri elämäntilanteissa. Painonhallinta ei ole itsekurikysymys, sillä syömishimojen taustalla on aina vinoutunut mikrobisto ja hormoniepätasapaino, jotka voidaan korjata.
  • Miksi kilot kertyvät iän myötä juuri vyötärölle, ja miksi viskeraalinen rasvakudos on terveyden kannalta kaikista katalinta – ja miten siitä päästään eroon.
  • Miten hallitset tunnesyömistä ja opit valitsemaan terveyttä tukevia lohturuokia.

Ensimmäinen valmennusryhmä starttaa 21.2.2020. Lähde mukaan! Kurssin käytyäsi tiedät, mihin sinun kannattaa painonhallinnassa keskittyä ja miksi. Lue lisää kurssisivulta ja anna verkkovalmennus itsellesi vaikka ystävänpäivälahjaksi. ♥

vadelma suklaakakku1

Jos et ole vielä ollut mukana verkkovalmennuksillani, haluan sinun tietävän, että suolistonhoitamisfilosofiassani on tilaa myös herkuttelulle. Niinpä voit hyvillä mielin valmistaa itsellesi ja muille rakkaillesi tätä terveyttä tukevaa vadelma-suklaakakkua.

Herkullista ystävänpäivää ja viikonloppua!

Pohja (ø 20 cm):

1 dl huoneenlämpöistä maapähkinätahnaa (crunchy)
½ dl vaahterasiirappia
20 g kylmäpuristettua kookosöljyä (sulatettuna noin 1,5 rkl)
1 tl Ceylonin kanelia
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
½ dl pellavansiemenrouhetta

Vadelma-chiahillo:
175 g suomalaisia puutarhavadelmia
2 rkl chia-siemeniä
2 tl vaahterasiirappia

Täyte:
500 g bataattia (kuorineen punnittu)
1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa (vain kermainen osa)
125 g tummaa suklaata (75 %)
2 rkl intiaanisokeria
1 rkl soijalesitiiniä
2 rkl karkeaa psylliumkuorijauhetta

Koristeluun: pähkinöitä ja sulatettua suklaata

vadelma suklaakakku7

Ohje:

Laita vadelma-chiahillo tekeytymään. Sulata pakastevadelmat lempeästi ja soseuta ne haarukalla. Lisää chia-siemenet ja vaahterasiirappi. Sekoittele hetki ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin samaksi ajaksi, jotta kermainen osa erottuu kookosvedestä.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (kiertoilma). Huuhtele bataatti ja halkaise se pituussuunnassa neljään osaan. Aseta bataattilohkot pellille leivinpaperin päälle kuoripinnat alaspäin. Paahda uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai kunnes bataatti on aivan pehmeää. Koverra bataatti lusikalla irti kuorista ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Valmista pohja. Yhdistä kulhossa maapähkinätahna, vaahterasiirappi, sulatettu kookosöljy ja kaneli. Lisää kaurahiutaleet ja pellavansiemenrouhe ja sekoita lusikalla tasaiseksi.

Aseta reuna- tai irtopohjavuoka (ilman pohjaa) tarjoilulautaselle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla. Kumoa taikina vuoan keskelle ja painele riisijauhojen avulla tasaiseksi pohjaksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kun vadelma-chiahillo on kiinteytynyt, levitä se pohjan päälle.

Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa, mutta älä kuumenna sitä. Lado kylmät bataatinpalat tehosekoittimeen. Lisää suklaa (säästä osa suklaasta koristeluun), kookosmaidon kermainen osa, lesitiini ja intiaanisokeri. Jauha niin kauan, että täyte on aivan samettista. Tarkista maku ja lisää makeutta tarvittaessa.

Lisää lopuksi tehosekoittimen käydessä ja massan liikkuessa psyllium. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Valuta lusikalla suklaasulaa raidoiksi kakun pinnalle. Lusikoi loput suklaat pieniksi nokareiksi tarjottimelle leivinpaperin päälle ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään.

Peitä vuoka kelmulla ja nosta kakku pakastimeen 2 tunniksi. Poista reunavuoka kakun ympäriltä ja koristele kakku pähkinöillä ja suklaalastuilla. Kakku säilyy jähmettymisen jälkeen jääkaapissa napakkana.

Kutsu ystävät kahville ja nauti!

vadelma suklaakakku4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

FACEBOOKISSA

Tilaa ilmainen uutiskirje ja pysy ajan tasalla!

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram