HerkänVatsanKokkikoulu_final_musta_lapinakyva_500

Tavoitteena hyvä olo ja terve vatsa

Turvottaako? Närästääkö? Kärsitkö ilmavaivoista tai ummetuksesta? Onko vatsasi usein kipeä iltaisin etkä tiedä, mistä vaivat johtuvat?

Pauliina_lapinakyva

mansikkasoftis

Suloisen pehmeä ja kuohkea mansikkasoftis on yksi Rautastatus kuntoon! -verkkokurssin resepteistä. Rauta-arvojen kohentamisessa ja raudan aineenvaihdunnan korjaamisessa on tärkeää kiinnittää huomiota suoliston hoitamiseen ja ruokavalioon. Suoliston kunto vaikuttaa merkittävästi raudan imeytymiseen ja siihen, miten voimakkaasti suolisto reagoi rautalisän käyttöön. Tällä reseptillä haluan toivottaa sinulle aurinkoista ja rentouttavaa kesää. Pidä huolta itsestäsi ja nauti!

Heinäkuu alkoi jo, ja olen vielä töissä. En valita. Sellaista yrittäjän elämä on.

Kesken projektien ei kannata laittaa läppäriä kiinni ja kuvitella, että se mikä on poissa silmistä, on poissa mielestä. Itsellä se ei ainakaan mene niin.

Oikeastaan se menee just päinvastoin. Tekemätön homma pyörii mielessä niin kauan, että saat vietyä sen loppuun. Vasta sen jälkeen mieleen laskeutuu rauha ja pystyt oikeasti rentoutumaan ja päästämään irti työasetuksesta.

Kevät ja alkukesä ovat olleet minulle hyvin kiireistä aikaa. Tein tiiviisti urheiluravitsemuksen opintoja, opiskelin raudan toimintaan liittyviä asioita ja kehitin samalla uutta Rautastatus kuntoon! -verkkokurssia, jonka ennakkomyynti alkoi tällä viikolla. Käypä kurkkaamassa kurssisivulta ja hyödynnä huippu Early Bird -tarjous!

Kiivaasta työtahdista huolimatta olen silti pystynyt nauttimaan kesästä. Minulle kesä on enemmänkin tunnetila – ei niinkään ajanjakso, jolloin en tee mitään. Pääsen kesäfiilikseen monesta eri asiasta, vaikka en olisikaan lomalla.

Nautin lämmöstä ja siitä, että voin syödä lähes kaikki ateriat ulkona. Patiolla istuessani seurailen vanhan talomme pihapiirin puhkeamista loistoonsa. Huumaannun syreenintuoksusta ja kuivatan syreeninkukkia.

Lenkkeilen shortseissa ja topissa.

Kiertelen kivoja kesäkahviloita ja juon ekstrakuumaa lattea auringossa. Fiilistelen vanhoissa historiallisissa retkikohteissa, jonne voi tehdä päivän mittaisia retkiä viikonloppuisin.

Luen kirjaa puutarhatuolissa ja napostelen tuoreita marjoja.

Huolehdin yrttiruukkupuutarhastani ja syön yrttejä enemmän kuin ikinä.

Ihastelen vihreyttä ja luonnon runsautta.

Istun meren rannalla ja nautin lämpimästä merituulesta. Uin, jos ei ole kylmä. Jos iho on valmiiksi kananlihalla, pysyn kuivalla maalla.

Työkiireet alkavat kuitenkin nyt olla lopuillaan ja on aika sulkea työhuoneen ovi hetkeksi.

Heinäkuussa aion ladata akkuja, käydä ystävien mökillä risusavotassa, kunnostaa talomme vanhoja ikkunoita (mun mies ei tosin usko tähän, mutta ihan sama – olen ennenkin yllättänyt hänet!), lukea ulkona pari kirjaa, urheilla, olla ja syödä tuoreista mansikoista valmistettua suloisen pehmeää ja kylmää mansikkasoftista.

Mansikkasoftis on yksi Rautastatus kuntoon! -verkkokurssin resepteistä. Olen kehittänyt kurssille kaikkiaan 50 uutta reseptiä, jotka tukevat suoliston hoitamista ja rautaisen olon löytymistä.

Jos sinulla on ongelmia rauta-arvojen kanssa, niin lähde mukaan oppimaan. Kurssi alkaa 23.8.2021. Jos ilmoittaudut kurssille 30.7.2021 mennessä, saat lahjaksi FODMAP Startti -ruokakirjan. Sen jälkeen ei ihan heti reseptit keittiöstä lopu.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää! ♥

Tällä ohjeella valmistat mansikkasoftiksen kahdelle:

1 banaani (jäädytettynä)
200 g (3 dl) mansikoita silputtuna
1 dl heraproteiinijauhetta (L tai VL)*
1 tl auringonkukkalesitiiniä*
veitsenkärjellinen jauhettua vaniljaa
muutama sitruunamelissan lehti
1 tl sulaa kookosmannaa*

*Foodinin tuote. Tuotteet saatu uusien reseptien kehittämistä varten.

Ohje:

Pilko banaani muovipussiin ja pakasta se. Banaaninpalat jäätyvät muutamassa tunnissa.

Puhdista mansikat ja pilko ne kulhoon. Lisää jäiset banaaninpalat, lesitiini, vanilja ja sitruunamelissan lehdet. Jauha sauvasekoittimella samettiseksi. Lisää heraproteiinijauhe ja jauha niin kauan, että seos vaahtoutuu ja muuttuu ihanan kuohkeaksi.

Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu kookosmannaa. Tämän voi jättää halutessaan poiskin, mutta kookosmanna tuo softikseen hieman lisää kermaisuutta ja täyttävyyttä. Jaa annos kahteen kulhoon, lisää koristeeksi muutama mansikka ja nautiskele.

2 Comments

  1. Leena Rouhiainen
    4.7.2021 @ 12:10

    Hei Pauliina, minulla on korkea varastorauta-arvo, joten minun ei varmaankaan kannata ilmoittautua rautakurssille. Olen kuitenkin kiinnostunut sinun herkän vatsan kokkikursseista ja ruoka-ym. resepteistä ystävällisesti Leena Rouhiainen, ps. minulla on Herkän vatsan kokkikoulu-kirja

    VASTAA

    • Pauliina Tervo
      28.7.2021 @ 11:04

      Hei! Liian korkea varastoraudan (ferritiini) määräkään ei ole hyvä asia, sillä sen taustalla saattaa olla raudan aineenvaihdunnan ongelmia tai muita terveysongelmia. Näitä asioita käsittelimme juuri funktionaalisella puolella. Toki minulla on monia eri kursseja tarjolla, joista voit valita parhaiten itsellesi sopivan vaihtoehdon. Lämpimästi tervetuloa mukaan! ♥

      VASTAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram